Testimonial

Reactie van opdrachtgevers op de vraag naar hun ervaringen met Bureau Mook.

Met zijn tweeën hebben wij een heerlijk appartement op een prachtige locatie. Na een zwaar ongeluk, één van ons liep een hoge dwarslaesie op, moesten wij ons huis laten verbouwen.

Het leren omgaan met het ongeluk was zwaar. Ondanks alle goede bedoelingen van mensen en organisaties werkten een deel van deze bedoelingen juist niet mee maar tegen. Over onze ervaringen om de zorg goed te organiseren is één boek te schrijven. Een ander verhaal gaat over hoe je het appartement zo laat verbouwen dat je je er thuis voelt en het niet een dependance wordt van een verzorgingstehuis. Een complicerende factor was dat het appartement gelegen is in Huize Berghorst, een gebouw met een monumentenstatus. “Last but not least”, er was en is een actieve vereniging van eigenaren (VvE) met betrokken bewoners. Betrokkenheid is voor ons wezenlijk maar in dit geval vroeg het ook extra energie om voor alle partijen passende oplossingen te vinden.

Voor de verbouwing wilde wij een deskundige in schakelen met een sterke menselijke verbondenheid. Wij hebben contact gezocht met Steven Mook. Wij kenden hem als een persoon die goed luistert, empathisch is en met zijn bureau mooie inspirerende ontwerpen maakt en realiseert. Na een vrijblijvend introductiegesprek kwam hij met een helder en zakelijk voorstel. Op basis daarvan zijn wij met hem aan de slag gegaan.

Er waren veel vragen. Praktische vragen zoals; Hoe kom je in dit ongelijkvloerse appartement overal met een rolstoel? Hoe maak je goede maar ook “onzichtbare” werkplekken voor de zorgverlening? Hoe kan je de keuken vanzelfsprekend gebruiken in de rolstoel én staand? Vragen met betrekking tot de omgang met de VvE, monumentenstatus en Omgevingsvergunning? En de voor ons allerbelangrijkste vraag; Hoe blijft ons huis de stijlvolle levenslust uitstralen waar wij zo van houden?

Door Steven Mook zijn inlevingsvermogen, in combinatie met zijn creativiteit, zijn gevoel voor esthetica en het vakmanschap heeft hij met ons, zijn bureau, aannemer en onderaannemers een fantastisch t-huis verzorgd. Veel meer dan eerst heeft ons huis het door ons gewenste stijlvolle en levenslustig karakter. Wat alles bijzonder maakt is dat door de verbouwing het huis nu sterk gericht is op de prachtige omgeving van Het Kroondomein met Koninklijk Paleis Het Loo. Dat is in onze situatie zeer verrijkend. Wij zijn écht geholpen.

Opdrachtgevers verbouw Appartement in Berghorst, Apeldoorn

 Naar projectbeschrijving   >>

 * Voor potentiële opdrachtgevers is het op afspraak mogelijk dit appartement te bezoeken.

alt test

 

home
BOUWKUNST & STADONTWIKKELING
SAMENWERKEN VOOR EEN OMGEVING VAN VITALE BETEKENIS